Održan inicijalni sastanak projekta

U Zagrebu je 2. listopada 2017. godine održan uvodni sastanak tima zaduženog za provedbu projekta koji se sastoji od predstavnika partnerskih škola i učeničkog doma te partnerskih udruga okupljenih projektom.

Na sastanku je oformljen Koordinacijski tim projekta koji se sastoji od 12 članova nastavnog osoblja iz partnerskih škola i učeničkog doma (po 2 iz svake institucije), službeno imenovanih školskih koordinatora volontera zaduženih za provedbu aktivnosti projekta, voditelja projekta ispred udruge SKAC Palma te dva regionalna koordinatora iz udruga SKAC Split i SSMH Osijek zaduženih za pružanje podrške školama u Splitu i u Vukovaru.

Na sastanku su udruge SKAC Palma, SKAC Split te Svjetski savez mladih Hrvatska predstavile svoj dosadašnji rad, posebice u području organiziranog volonterstva. Školski koordinatori volontera ispred partnerskih škola predstavili su dosadašnja višegodišnja iskustva volonterskih akcija koje organiziranju sa svojim učenicima. Sastanak je poslužio za detaljnije upoznavanje ciljeva i aktivnosti projekta te uvodne dogovore i pripreme provedbe aktivnosti.

Zajednički je zaključeno kako škole imaju značajno iskustvo u organiziranju volonterskih aktivnosti najčešće zahvaljujući pojedinačnom entuzijazmu nastavnog osoblja, međutim potreban je sustavan pristup uvođenju održivih i dugoročnih školskih volonterskih programa čemu projekt ima cilj doprinijeti.

Podijeli: