Svečano predstavljanje školskih volonterskih klubova i sajam volontiranja u Zagrebu

5.4.2019. u Zagrebu se održao sajam volontiranja i svečano predstavljanje školskih volonterskih klubova koji su sudjelovali u projektu VolON- pojačaj volontiranje. Brojne udruge i organizacije dobile su priliku predstaviti svoj rad i mogućnosti za volontiranje nazočnima na sajmu. A učenici su zajedno sa svojim volonterima mentorima i regionalnim koordinatorima osmislili i upriličili predstavljanje svojih školskih volonterskih klubova i pripadajućih volonterskih akcija  kroz prezentaciju i simpatične video uratke kojima su nasmijali publiku.

Zabavnom ugađaju u Zagrebu svakako su doprinijele simpatične voditeljice Marija Milana Žegarec i Veronika Štefanko koje su svojim humorom, tijekom cijelog programa, održavale veselu atmosferu u dvorani. Posebno smo ponosni na izvođenje predstave “Srca glas te budi” koju su osmisli i izveli volonteri i volonteri mentori zajedno s osobama s posebnim potrebama, članovima udruge PUŽ. Izraz na licima publike potvrdio je uspješnost izvedbe, mnogi su pustili suzu, a na kraju predstave se i dvoranom prolomio veliki pljesak.

Pred kraj programa podijelile su se volonterske knjižice svim volonterima, proglasili su se dobitnici “putne karte” za proljetnu volontersku školu koja će se održati u Novom Vinodolskom, izrekle su se zahvale i podijelile zahvalnice svim sudionicima na projektu. Druženje se nastavilo u predsoblju gdje su bili brojni štandovi s predstavnicima i promotivnim materijalima različitih udruga i organizacija.

O uspješnosti događaja u Zagrebu svjedoči i Ena Kotromanović, volonterka iz Osijeka: “Iako je dan započeo tmurno, mladi volonteri te njihovi profesori i mentori bili su u ekstatičnom raspoloženju iščekivajući dolazak u Zagreb. Pristigavši u Kraševu dvoranu u Zagrebu, gdje se sam Sajam i održavao, domaćini – zagrebački volonteri ljubazno su i velikodušno dočekali druge uzbuđene volontere. Prije održavanja Sajma, svaki je volonterski klub dobio zadatak snimiti kratkometražni video kroz koji će predstaviti svoj klub – volontere, mentore i naravno udruge i institucije kroz koje djeluju. Svi su videi bili prikazani te se veličina i važnost cjelokupnog projekta volontiranja osjećala u zraku. Svaki je klub doprinio osjećaju zajedništva koji se proširio na sve prisutne.

 

 

Podijeli: